RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
Algemeen
De race in Melbourne wordt verreden op het stratencircuit van Albert Park. De Grand Prix staat meestal garant voor spektakel, wat aangesterkt wordt door het enthousiasme van de Australische fans. De race start om 16 uur plaatselijke tijd - dus om 6 uur 's ochtends bij ons - en is zoals meestal de eerste race van het jaar. Alle nieuwe bolides moeten het hier dus voor het eerst echt tegen elkaar opnemen.
Technisch
Op vrijdag ligt het circuit er redelijk vuil bij en de grip verbetert pas na enkele ronden tot uren. Melbourne is ook een lastig circuit voor de remmen. Meestal verkiezen de teams daarom meer stabiliteit tijdens het remmen. De zwaardere benzineladingen leggen nog meer last op de remmen en de aandrijving. De problemen van de lage hoeveelheid grip worden hierdoor nog extra uitvergroot.
Motor
Albert Park is niet overladen met rechte stukken, maar houdt op verschillende vlakken toch een test in voor het motorvermogen. Het circuit omvat een mengeling van trage en medium snelle bochten, gelinkt met korte rechte stukken die een uitdaging vormen voor de motorkoeling omwille van de lagere luchtstroom aan trage snelheden. Alhoewel ongeveer twee derde van de ronde volgas wordt gereden, is het pure vermogen van de motor hier niet zo belangrijk als het koppel dat nodig is om een snelle acceleratie te verkrijgen uit de trage tot medium snelle bochten. Met gemiddelde temperaturen rond 25įC is dit evenwel een comfortabel temperatuurniveau voor de motoren.
  Bekijk de laatste foto's van de GP van AustraliŽ :
 
Albert Park Circuit
Stad : Melbourne
Land : AustraliŽ
Adres : Australian Grand Prix Corporation,
220 Albert Park,
South Melbourne,
VIC 3205
Australia
http://www.grandprix.com.au
Lengte : 5,303 km
Ronden : 58
Oppervlak : Vlak
Grip : Laag tot medium
Recordronde : 1:24.125 - M. Schumacher
(Ferrari - 2004)
Recordpole : 1:23.837 - L. Hamilton
(Mercedes - 2016)
Palmares :
2016 :N. Rosberg (Mercedes)
2015 :L. Hamilton (Mercedes)
2014 :N. Rosberg (Mercedes)
2013 :K. Raikkonen (Lotus)
2012 :J. Button (McLaren)
2011 :S. Vettel (Red Bull Racing)
2010 :J. Button (McLaren)
2009 :J. Button (Brawn GP)
2008 :L. Hamilton (McLaren)
2007 :K. RšikkŲnen (Ferrari)
Copyright vzw F1-Club - Contact