RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Sauber wacht nog met rijdersbeslissing
Sauber was van plan om in Abu Dhabi de line-up voor volgend seizoen bekend te maken, maar het team liet nu weten dat het nog geen beslissing genomen heeft. Een bekendmaking volgt ten vroegste volgende week.

"We waren iets te optimistisch toen we dachten dat we hier onze line-up voor 2018 konden bekend maken. Het is een kwestie van dagen", stelt teambaas Fred Vasseur.

"Naast de keuze van de rijders moeten we ook nog een heleboel andere zaken bespreken, en die zijn op dit ogenblik dringender. Ik begrijp dat de rijderskeuze belangrijk is voor de media en de rijders zelf, maar we moeten het totale plaatje bekijken. Ook de rijder die in de eerste vrije training kan deelnemen, is iets waar we moeten naar kijken."

De beslissing duurt iets langer omdat Sauber nog steeds in gesprek is met Ferrari over hun samenwerking voor volgend jaar. Het is al zeker dat het Zwitserse team terug met de nieuwste Ferrari-motoren zal rijden, maar die samenwerking kan zo ver gaan dat Sauber een Ferrari junior-team wordt, zoals Toro Rosso dat is voor Red Bull. In dat geval zou het team als Alfa Romeo door het leven kunnen gaan.

Wat de rijderskeuze betreft, is het zo goed als zeker dat Formule 2-kampioen Charles Leclerc een zitje zal krijgen. Afhankelijk van de samenwerking met Ferrari komt daar een tweede Ferrari-rijder bij in de vorm van Antonio Giovinazzi, of kan Marcus Ericsson aanblijven dankzij zijn Zweedse investeerders.

Voor Pascal Wehrlein lijkt er geen plaats meer in het team omdat hij ondersteund wordt door Mercedes. Voor de Duitser is er enkel nog een waterkans bij Williams, mocht Robert Kubica er toch niet bevestigd worden voor 2018.
[25 november 2017 - 15:34] Rutger Vanhee
VORIG: Bottas op pole voor finale in Abu Dhabi      VOLGEND: Bottas sluit seizoen af met zege in matige Abu Dhabi GP
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact