RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Nieuw systeem voor gridstraffen in 2018
De FIA heeft bekend gemaakt dat het systeem voor gridstraffen komend seizoen zal aangepast worden. De Internationale Automobielfederatie doet dat in de hoop minder verwarring te veroorzaken bij de fans.

Dit jaar was er veel ongenoegen bij de fans over de onduidelijkheid over de gridpositie nadat er soms hallucinante gridstraffen uitgedeeld werden. Aangezien er volgend jaar maar drie motoren meer mogen gebruikt worden per jaar, worden nog meer gridstraffen verwacht.

Na een vergadering tijdens de raad van de FIA afgelopen woensdag, werd nu een nieuw systeem bekend gemaakt voor komend seizoen.

Elke rijder die vanaf heden een gridstraf opgelegd krijgt, groter dan vijftien plaatsen - wat overeenkomt met nieuwe motorelementen - zal gewoon achteraan de grid moeten starten.

Als er verschillende rijders achteraan zouden moeten starten, dan start de rijder die het laatste de straf opgelegd kreeg, achteraan.

"De wijziging van het bestraffingssysteem betreffende het installeren van nieuwe motoronderdelen werd goedgekeurd. Hierdoor zal een rijder die meer dan vijftien plaatsen achteruit moet geplaatst worden op de grid gewoon de race als laatste moeten aanvangen. Als meerdere rijders dergelijke straf krijgen, zullen ze achteraan de grid opgesteld worden in de volgorde waarin de overtreding begaan werd", luidde de verklaring van de FIA.
[08 december 2017 - 10:43] Rutger Vanhee
VORIG: Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend      VOLGEND: Maserati als hoofdsponsor naar Haas?
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact