RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Maserati als hoofdsponsor naar Haas?
De Italiaanse constructeur Maserati wordt gelinkt aan een terugkeer naar de Formule 1 als hoofdsponsor bij Haas. Het is al van 1969 geleden dat Maserati in de F1 te zien was.

Net zoals Alfa Romeo vorige week bekend maakte dat het een overeenkomst bereikt had met Sauber, zou Maserati hetzelfde kunnen doen bij Haas. Moederbedrijf Fiat Chrysler zou heel wat te zeggen hebben in de onderhandelingen over de toekomst van de F1. Mocht de deal doorgaan, dan heeft het met Ferrari, Alfa Romeo en Maserati meer dan een derde van de stemmen in handen. Dat zou wel eens de drijfveer kunnen zijn voor de overeenkomst.

"Het is mogelijk dat we de huidige overeenkomst wijzigen naar iets anders. Maar daar is nu nog niets over beslist. We zullen wel zien, tijd zal het uitwijzen", zegt CEO Sergio Marchionne.

Maserati zou naar verluidt zo'n twintig miljoen euro per jaar betalen in ruil voor de overeenkomst. Net als bij Sauber zou de overeenkomst zich dan niet beperken tot het leveren van een motor en andere onderdelen, maar kan er ook op commercieel vlak samengewerkt worden. Ook het inzetten van bepaalde Ferrari-juniors zou mogelijk zijn.
[08 december 2017 - 11:46] Rutger Vanhee
VORIG: Nieuw systeem voor gridstraffen in 2018      VOLGEND: Kaltenborn: "Wehrlein hoort thuis in F1"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact