RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Kaltenborn: "Wehrlein hoort thuis in F1"
Voormalig Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn heeft de beslissing van Sauber om Pascal Wehrlein geen nieuw contract te geven, in vraag gesteld.

Eerder dit jaar werd Kaltenborn aan de kant geschoven en vervangen door Frederic Vasseur. Hij besloot quasi onmiddellijk om Kaltenborns beslissing, om vanaf 2018 met Honda-motoren te rijden, ongedaan te maken. Nu koos de Fransman er ook voor om gebruik te maken van de diensten van Marcus Ericsson en Ferrari-junior Charles Leclerc in 2018. Zo heeft Pascal Wehrlein geen zitje meer in de F1.

"Ik denk dat de prestatie van Pascal in 2017 niet volledig geapprecieerd wordt, noch duidelijk is voor buitenstaanders. Maar zonder hem zou Sauber helemaal geen punten gescoord hebben in 2017", stelt Kaltenborn in Auto Bild.

"Ik hoop dat hij in de toekomst toch een cockpit vindt in de F1, wat dat is ongetwijfeld wat hij volledig verdient. Pascal heeft het potentieel om wereldkampioen te worden met het juiste team. Iedereen die al met hem gewerkt heeft, weet dat."


Dat Sauber voor Ericsson en Leclerc gekozen heeft, komt door de geldschieters van Ericsson - die mede-eigenaar zijn van het team - en de inbreng van Ferrari die minstens één rijder wilde aanstellen gezien hun overeenkomst met het team onder de naam van Alfa Romeo.
[08 december 2017 - 14:16] Rutger Vanhee
VORIG: Maserati als hoofdsponsor naar Haas?      VOLGEND: Sirotkin favoriet voor zitje bij Williams
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact