RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Sirotkin favoriet voor zitje bij Williams
Sergey Sirotkin is naar verluidt de grootste kanshebber op het zitje bij Williams in 2018. Robert Kubica zou niet langer op het verlanglijstje staan omdat hij niet snel genoeg zou zijn.

Williams spendeerde vorige week veel tijd aan het evalueren van data die ze verzameld hebben in Abu Dhabi. Daar testte het team met Sergey Sirotkin en Robert Kubica. De Pool was eerst favoriet om een comeback naar de F1 te maken, zeker omdat het team ook onder de indruk was van zijn feedback.

Op basis van prestatiegerichte data - de snelheid dus - zou naar verluidt Sirotkin echter een sterkere kandidaat zijn. Williams wil nog niets lossen over hun rijderskeuze, maar geeft wel te kennen dat de keuze zal gemaakt worden op basis van de snelheid.

Het management van de 22-jarige Sirotkin bevestigt ook dat ze in verregaande gesprekken zijn met Williams. Toch is de deal nog niet beklonken en hangt een beslissing van verschillende factoren af.

Het financieel plaatje is nog niet helemaal rond, maar ziet er wel interessant uit voor Williams. Volgens bepaalde bronnen zou de Rus immers zeventien miljoen euro met zich meebrengen in de vorm van sponsor SMP Bank.

Mochten beide partijen niet tot een overeenkomst komen, zou Daniil Kvyat het back-upplan zijn van Williams. Kubica zou dus helemaal niet meer in beeld zijn bij het team. Ook Paul di Resta, die Felipe Massa verving tijdens de GP van Hongarije, zou geen kanshebber meer zijn.
[12 december 2017 - 16:36] Rutger Vanhee
VORIG: Kaltenborn: "Wehrlein hoort thuis in F1"      VOLGEND: Kvyat naar Ferrari
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact