RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 Kvyat naar Ferrari
Daniil Kvyat is erin geslaagd om zijn carrière in de F1 te verlengen. De Rus is vanaf heden ontwikkelingsrijder bij Ferrari. Kvyat reed tot enkele races voor het einde van 2017 bij Toro Rosso, maar werd er vroegtijdig vervangen omdat zijn prestaties tegenvielen.

Kvyat maakte vervolgens kans op het F1-zitje bij Williams, waar de keuze uiteindelijk tussen Robert Kubica, Daniil Kvyat en Sergey Sirotkin ging. Vrij snel werd duidelijk dat Williams niet overtuigd was van de snelheid van Kubica, waardoor het tussen beide Russen ging, maar met een voorkeur voor Sirotkin. Nu Kvyat bevestigd is bij Ferrari, wordt vrij snel een bekendmaking verwacht bij Williams.

Kvyats rol als ontwikkelingsrijder bevat werk in de simulator en mogelijk ook een test op het circuit, maar dat laatste werd nog niet bevestigd.

De voormalige Toro Rosso-rijder maakte zijn F1-debuut in 2014 bij Toro Rosso en werd één jaar later gepromoveerd naar Red Bull toen Sebastian Vettel het team verliet. Kvyat toonde vaak zijn snelheid maar had moeite om constant te presteren. Na verschillende incidenten werd hij terug verwezen naar Toro Rosso en wisselde hij van zitje met Max Verstappen vanaf de GP van Spanje in 2016.

Hoewel Kvyat terug zijn vertrouwen gevonden had bij Toro Rosso, bleef Red Bull niet overtuigd van zijn potentieel na enkele teleurstellende races. Eerst werd hij voor de GP van Maleisië en Japan vervangen door Pierre Gasly en mocht hij terug rijden in Amerika toen Gasly verplichtingen had in de Super Formula, maar niettegenstaande hij een punt kon behalen, eindigde daar voorlopig het F1-verhaal voor de Rus.
[11 januari 2018 - 21:03] Rutger Vanhee
VORIG: Sirotkin favoriet voor zitje bij Williams      VOLGEND: Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact