RSS   -    Meewerken?
   
 
GP Abu Dhabi
 "Alonso en Hamilton zullen elkaar weer bekampen"
Zak Brown staat vol ongeduld te wachten op de start van het nieuwe Formule 1-kampioenschap. De CEO van McLaren is er zeker van dat Fernando Alonso in 2018 al gevechten zal aangaan met regerend wereldkampioen Lewis Hamilton.

Alonso en Hamilton weten daarmee wat dit zou betekenen, wetende dat ze in 2007 nog teamgenoten waren bij McLaren. Een prille goede samenwerking tussen de twee veranderde al snel in een heus spanningsveld binnen het team, wat resulteerde in het verliezen van het wereldkampioenschap bij de coureurs. Ook over deze periode heeft Brown zijn mening klaar.

"Je moet alles in perspectief zien. Destijds hadden we twee geweldige jonge coureurs die er alles voor wilden doen om elkaar te verslaan en dat werd voor het team ongezond," verklaarde hij aan Express Sport.

"Het is op zich niet zo bijzonder, kijk maar naar het debacle tussen Senna en Prost of Piquet en Mansell. Wanneer je twee jonge leeuwen in een kooi zet, zal er sowieso iets gebeuren."

"Soms kan je alles onder controle houden, net zoals Mercedes dat deed. De spanning tussen Lewis en Nico was zeer intens, maar beheersbaar. Bij Senna en Prost was dit niet zo waarna Prost het team verliet. Hetzelfde was zo tussen Lewis en Fernando. Ze wouden zichzelf teveel bewijzen."


Brown gelooft in een even belangrijk seizoen, rekening houdende met de Renault-krachtbron en zijn geloof dat het team terug aan de voorkant van de grid zal staan.

"Ik kijk er echt naar uit en heb veel zin in komend seizoen. Ik kan niet wachten om te zien hoe Fernando en Stoffel zich kunnen mengen tussen de tenoren. Het idee dat Fernando met de nieuwe wagen zich zou kunnen mengen in de buurt van Lewis, wetende dat hij dit jaar waarschijnlijk een goede bolide zal hebben, klinkt zeer interessant."

"We hadden in 2017 soms degelijke kwalificaties gereden maar in de races vielen de maskers af. Mexico was voor mij een zeer aangename race toen Fernando zo mooi strijd leverde met Lewis. Laat ons hopen dat dit in 2018 meerdere keren zal gebeuren."
[03 februari 2018 - 13:51] Tom Michiels
VORIG: Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve      VOLGEND: Massa teleurgesteld: "Geen Braziliaanse opvolger"
 Zoeken: In:
Williams kiest Sirotkin als tweede rijder, Kubica reserve  
Williams F1 Team heeft na weken van speculatie Sergey Sirotkin aangeduid als tweede rijder voor het seizoen 2018....
Lees meer
Sauber maakt overeenkomst met Alfa Romeo bekend  
Sauber heeft daarnet de grote lijnen van de livery voor de F1-wagen van 2018 bekend gemaakt toen het...
Lees meer
Vettel houdt Ferrari ook op laatste testdag bovenaan  
Sebastian Vettel heeft de lijn van teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren ook vandaag doorgetrokken door de snelste tijd te...
Lees meer
Copyright vzw F1-Club - Contact